Moja babcia zawsze powtarzała, że żadne ciasto nie będzie smakować tak dobrze jak to pieczone z sercem. Do tej pory pamiętam zapach kruszonki (z prawdziwego masła!) unoszący się w jej domu podczas każdych odwiedzin. I tego trzymam się również ja. Wszystkie ciasta wykonuję na naturalnych składnikach, nie używam ciast z worków ani kremów z proszku.

Poniżej znajduje się lista ciast jakie przygotowuję:

-szarlotka;

serniki :

*  klasyczny bez dodatków;

* rodzynkami/brzoskwiniami/lukrem cytrynowym;

* z oreo;

* z solonym karmelem i orzeszkami arachidowymi;

* z marakują i białą czekoladą;

* z lemon curd i wiórkami z białą czekoladą;

 

pychotka – kruche blaty z powidłami śliwkowymi, bezą i orzechami włoskimi przekładane kremem karpatkowym;

słonecznikowiec – wilgotne ciasto czekoladowe przekładane kremem kajmakowym z prażonym słonecznikiem;

malinowa chmurka – kruche ciasto z warstwą malin w galaretce, puszystym kremem z mascarpone i bezą z migdałami;

leśny mech – ciasto szpinakowe z kremem i pestkami granatu;

ciasto marchewkowe  – wilgotne ciasto z marchewką i bakaliami, z kremem na bazie słonego serka;

pijana śliwka – czekoladowe blaty przekładane kremem z nutellą i śliwkami moczonymi w rumie;

kora orzechowa – ciasto na bazie mąki orzechowej, przekładane kremem brzoskwiniowym z delicjami, zalane galaretką z brzoskwiniami;

ucieranka – waniliowe ciasto ucierane, z owocami do wyboru;

tort bezowy, przekładany kremem śmietanowym z mascarpone i z owocami, także w wersji z lemon curd;

tort bezowy daquise – kawowo- orzechowe blaty przekładane kremem kajmakowym z orzechami włoskimi, posypany kakao;

makowiec z pianką – makowiec na kruchym cieście, z bakaliami i budyniową malinową pianką;

kawowa kokosanka – puszyste ciasto czekoladowe przekładane kremem cappuccino z kokosową wkładką i polewą czekoladową;

pijak – ciasto na jasnym biszkopcie z kremem karpatkowym z wkładką makową, konfiturą porzeczkową, wiśniami i biszkoptami moczonymi w alkoholowym ponczu, wykończone czekoladową polewą

kostka makowa – puszyste ciasto makowe przekładane galaretką wiśniową z wiśniami i kremem waniliowym;

kokosowa bajka – delikatny biszkopt kokosowy przekładany kremem kokosowym z malinami w galaretce, zwieńczony karmelem;

tarty – malinowa, borówkowa, cytrynowa z bezą, truskawkowa.