Poniżej znajdziecie odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
OGÓLNE.
Gdzie mieści się pracownia?
Pracownia zlokalizowana jest w miejscowości Polichno, niedaleko Chęcin.
Jakie są godziny otwarcia?
Pracownia nie ma stałych godzin otwarcia, jestem na miejscu wtedy, kiedy przygotowuję dla Was słodkości. Jeśli chcieliby Państwo złożyć zamówienie osobiście, bardzo proszę o wcześniejszy kontakt telefoniczny – umówimy się na spotkanie.
Czy w pracowni można kupić coś od ręki?
Nie, nie prowadzę sprzedaży bieżącej, wszystko piekę wyłącznie na zamówienie.
Jak można złożyć zamówienie?
Można tego dokonać poprzez formularz na niniejszej stronie lub poprzez stronę na facebook`u (https://www.facebook.com/slodkicupcake/ ) lub kierując pytanie na skrzynkę mailową pod adres slodkicupcake@o2.pl a także pod numerem telefonu 570-425-005.
Ile wcześniej trzeba składać zamówienie?
Wszystko zależy od terminu na jaki potrzebują Państwo tort lub inną usługę. Czasem wystarczy tylko tydzień, czasem miesiąc lub nawet rok. Najbardziej oblegany czas to sezon komunijno – weselny, między majem a październikiem oraz okres świąt Bożego Narodzenia. W swojej pracy wychodzę z założenia, że Państwa zadowolenie jest dla mnie najważniejsze, w związku z czym nie przyjmuję wszystkich spływających zamówień, a tylko tyle ile jestem w stanie wykonać z zachowaniem jak najlepszej jakości.
Jakie są dostępne smaki tortów?
Wszystkie wypieki wykonuję z naturalnych, bardzo dobrej jakości składników. Kremy są na bazie śmietanki (z mleka) i mascarpone, lekkie i nie nazbyt słodkie. Z zawodu jestem dietetykiem, więc staram się jednocześnie dbać o Państwa poziom cukru 😉 Konkretną listę smaków wysyłam w wiadomości prywatnej w momencie zaakceptowania zamówienia.
Gdzie mogę znaleźć wzory tortów jakie Pani wykonuje?
Większość dotychczasowych realizacji umieszczona jest w poszczególnych albumach na niniejszej stronie oraz na fb. Można się nimi sugerować, ale chętnie wykonam także nowe projekty – aby każdy zamawiający otrzymał coś wyjątkowego. Inspiracje można podsyłać ze zdjęć z internetu. Z miłą chęcią przyjmę także zlecenia z hasłem „daję Pani wolną rękę” 🙂
Jaki najmniejszy tort mogę zamówić?
Najmniejszy tort jaki wykonuję jest ze średnicy na 10 porcji. Następny jest na 15, później na 20 itd.
Czy wykonuje Pani wyroby dla alergików i osób nietolerujących laktozy i glutenu?
Nie. Nie specjalizuję się w tego typu wypiekach, nie posiadam osobnej linii produkcyjnej ani nie jestem w stanie oczyścić pracowni z wszystkich pyłków mąki abym śmiało mogła przygotować coś zupełnie bezglutenowego. Jako dietetyk mam dostateczną wiedzę na ten temat i wiem, że nie można ryzykować ze zdrowiem swoich klientów.
Czy trzeba wpłacić zadatek na tort?
Tak, przy każdym zamówieniu wymagana jest wpłata zadatku na konto firmowe. Jest ona potwierdzeniem złożenia zamówienia jak i daje pewność realizacji usługi.
Ile kosztuje kilogram tortu?
Nie samymi kilogramami żyje cukiernik 😉
Koszt tortu zależny jest od tego na ile ma być porcji oraz jak bardzo pracochłonny ma być projekt – im trudniejsza w wykonaniu figurka lub im więcej dekoracji do przygotowania, tym będzie on droższy.
Czy jest możliwy dowóz?
Tak, jeśli odpowiednio wcześnie wspomnicie Państwo o dowozie i o ile będę jeszcze w stanie zrealizować kolejny. Zamówienia dowożę chłodnią, odebraną przez sanepid, w związku z czym nie muszą się Państwo obawiać o swoje słodkości nawet podczas upałów. Koszt dowozu doliczany jest dodatkowo do zamówienia.
Czy wystawia Pani paragony?
Oczywiście. Słodki Cupcake to profesjonalna, legalna firma, wystawiająca paragony i na życzenie faktury Vat.
PYTANIA ZWIĄZANE Z ZAMÓWIENIAMI WESELNYMI
Czy wykonuje Pani torty weselne?
Jak najbardziej. Wykonuję torty weselne różnego typu – naked, semi- naked, w kremie, w masie cukrowej i torty muffinkowe. Dotychczasowe realizacje można podejrzeć w zakładce torty weselne.
Jaki największy tort możemy zamówić?
Największy tort jaki jestem w stanie wykonać jest na 220 porcji (jeden tort w postaci 5 pięter, jedno na drugim). Jeśli Państwa wesele jest na większą liczbę gości, przygotowuję wtedy odpowiednią „dostawkę”. Stelaż muffinkowy mieści do 260 babeczek plus tort na 10 porcji na szczycie.
Ile wcześniej musimy zamówić tort?
Rezerwacje na nadchodzący sezon przyjmuję zawsze na jesień, od listopada. Obowiązuje zasada – kto pierwszy wpłaci zadatek, ten lepszy. W ciągu jednego weekendu realizuję 4-5 zleceń, ponieważ (jak wspominałam wyżej) jakość wyrobów i Państwa zadowolenie są dla mnie najważniejsze.
Czy możliwa jest degustacja?
Tak. W okresie jesienno-zimowym organizuję spotkania degustacyjne, na które można się zapisać. Terminy ogłaszam na stronie na facebook`u. Przy podpisaniu umowy degustacja jest bezpłatna, w razie jej braku koszt wynosi 20 zł od pary.
Czy podpisuje Pani umowy?
Oczywiście. Do każdego zamówienia weselnego spisujemy adekwatną umowę.
Jak daleko dowozi Pani torty?
Odległość zazwyczaj nie ma znaczenia. Działam na terenie całego województwa świętokrzyskiego, ale jeśli jest taka potrzeba, jestem w stanie dojechać nawet nad morze. Słodkości dowożę profesjonalną chłodnią, więc nie ma obawy o zamówienie podczas upałów. Koszt dowozu doliczany jest dodatkowo.
Ile kosztuje kilogram tortu?
Podobnie jak wyżej – koszt zależny jest od ilości porcji na jaką ma być przygotowany, od pracochłonności projektu i rodzaju dekoracji. Torty w masie cukrowej z dużą ilością dekoracji (np. ręcznie lepionych róż) będą droższe od tych dekorowanych kremem i żywymi kwiatami/owocami. Jeśli tort ma być dekorowany bardzo dużą ilością kwiatów, ich koszt doliczany jest osobno. Aby uzyskać szczegółową wycenę, proszę o kontakt i opisanie swoich marzeń 🙂
Czy wykonuje Pani słodkie stoły, ciasta i podziękowania dla gości?
Tak, jestem w stanie przygotować dla Państwa całą słodką oprawę wesela, przy czym wykonuję tylko jedną aranżację candy baru w ciągu dnia. Zawsze przygotowuję ją osobiście, aby wszystko było idealnie.
W jakiej formie występują podziękowania dla gości?
Zazwyczaj są to białe pudełeczka z ciastem tradycyjnym, przewiązane kokardką:
– w wersji mniejszej (ok. 400 g ciasta)
-i większej (ok. 600 g ciasta)
oraz pudełeczka z babeczkami (2 lub 4 sztuki w jednym) a także cake popsy zapakowane w celofanową torebeczkę z kokardką.
Koszt gościńców zależny jest od wybranej opcji.
Czy można spróbować deserków ze słodkiego stołu?
Z racji, że nie prowadzę sprzedaży bieżącej, pojedyncze deserki można zamówić tylko przy okazji wykonywania czyjegoś candy baru.
Ile kosztuje słodki stół?
Koszt zależny jest od tego, co dokładnie chcieliby Państwo zamówić – czy same słodkości do samodzielnego rozstawienia, czy może całą usługę aranżacyjną wraz z dowozem, wypożyczeniem naczyń, pater, dekoracji, winietek, balonów, kwiatów i rozstawieniem na stole.
Można zamówić pakiet bez ciast jak i z ciastami tradycyjnymi.
Aby uzyskać szczegółowy koszt zapraszam do kontaktu bezpośredniego. Realizacje słodkich stołów można podejrzeć w zakładce Słodkie stoły.